1 noiembrie 2008

Tarta/placinta cu mere

Pentru aceasta tarta / placinta...avem nevoie de:
- 20 linguri zahar
- 15 linguri ulei
- 15 linguri lapte/apa
- 3 oua
- 1 praf de copt
- 200-250 g faina
- esente
- 2 lingurite scortisoara
- 4-5 mere mijlocii
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri; albusurile se bat spuma apoi se adauga treptat zaharul (15 linguri) si se bat pana se fac ca o bezea; galbeusurile se amesteca bine cu uleiul si un fir de sare.
Peste albusurile spuma se adauga galbenusurile cu uleiul, laptele(apa), praful de copt stins cu otet,esentele si faina in ploaie.(Nota: aluatul trebuie sa fie ca o smantana mai groasa, in cazul in care faceti o cantitate mai mare sau mai mica sa stiti ce consistenta trebuie sa aiba; eu am facut acum intr-o tava mica-de tort- dar de regula fac cate o tava de cuptor- sa ne ajunga..:P:P...)
Separat se dau merele pe razatoare cu sau fara coaja si se pun la calit cu 5 linguri de zahar si cu scortisoara.(Daca merele nu sunt foarte coapte mai puteti adauga zahar)
In tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se toarna jumatate din aluat se pune la cuptor.
Secretul retetei in asta consta: prima foaie se coace si apoi se adauga restul
Dupa ce s-a copt cat de cat se pun merele calite se intind bine pe toata suprafata si deasupra se toarna ultima parte de aluat.
Se da iar la cuptor.
Se lasa la copt pana cand capata o culoare aurie si se poate atinge chiar cu degetele pe deasupra sa se testeze daca ultima(respectiv a 2-a)foaie s-a copt.
Se scoate din cuptor si se pudreaza cu zahar.

POFTA MARE!

Niciun comentariu: