31 octombrie 2008

Tort tiramisu

Pt acest tort care a fost devorat intr-o zi..:P...avem nevoie de urmatoarele:
-Pt blat (reteta de blat e pusa in practica de pe "http://gospodini.blogspot.com"):
- 4 oua
- 1 cana zahar
- 1 canita apa
- 1 canita ulei
- 1 cana faina
- 1 praf de copt
- esenta vanilie
- coaja de portocala sau de lamaie..cca 1 lingura rasa
Pt crema:- 2 plicuri crema pt prajituri cu aroma de tiramisu de la Darling (eu am pus 1 de tiramisu si 1 de vanilie ca asa aveam prin casa..:D)
-500 ml lapte
Pt sirop:
- cafea rece in care s-a adaugat 1 esenta de rom
Mod de preparare:
Blatul: Se fierb apa si zaharul pana se topeste zaharul si se obtine un sirop. Se bat albusurile spuma, cat de tare, apoi se adauga in fir subtire siropul. Separat se freaca galbenusurile si uleiul. Peste albusurile batute spuma cu sirop, se pun galbenusurile, vanilia, praful de copt stins cu otel, faina in ploaie si coaja de lamaie/portocala.
Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt/margarina si tapetata cu faina.
Testati cu o scobitoare blatul cand pare ca e copt.Daca ramane scobitoarea curata inseamna ca e gata.
Crema se prepara dupa instructiunile de pe ambalaj.
Apoi se cladeste tortul.
Se taie blatul in 3 bucati iar crema se imparte si ea in 3 parti apoi se aseaza pe platou prima bucata, se insiropeaza si se pune deasupra prima parte de crema...si tot asa...pana cand ultimul strat trebuie sa fie crema.




La final se presara cacao pt decor.



POFTA MARE!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ar mai vrea cineva? Imi pare rau dar n-a mai ramas. L-am devorat .....;))Prea gustos sa il mai las in farfuriutza.
Bucatareasa sa ne mai faca. Atentie! N-o dam la nimeni!
From Lumy