Cum iubitul meu este fascinat de friptura din carne de vita preparata la ceaun si mama are grija in fiecare luna sa ne "asigure" portia de carne de vita, s-a votat in meniul zilei acest preparat.
Avem nevoie de:
- carne de vita (cantitatea o alegeti voi, ca nu necesita cantarire)
- condimente (e suficient doar sare si piper - carnea de vita are aroma ei specifica preparata friptura..si sincer sunt maniaca in ceea ce priveste condimentele in mancare - numai ca imi cam ajunsesera..si am zis sa prepar o friptura..simplutza...)
- 50 ml vin alb
Carnea se spala si se taie..felii sau cubulete.Se ia una bucata ceaun (daca ar fi dupa mine as prepara tot ce e de mancat la ceaun) si se pune carnea apoi apa (cam 3 degete desupra carnii), condimentele si se lasa la fiert in nestire....
Cat se facea carnitza am pregatit cartofii pt piure si i-am pus si pe ei la fiert.
Dupa vreo ora de fiert puteti incerca carnitza cu o furculita, daca e fiarta lasati sa scada apa de tot si adaugati 3-4 linguri de ulei(cat sa se prajeasca; daca preparati o cantitate mai mare de carne..puneti ulei pe masura).
Nota: In cazul in care apa a scazut si carnitza nu e suficient de fiarta mai adaugati fara nici o retinere. Uleiul il adaugati cand mai este foarte putina apa in vas.
Dupa ce a scazut apa si carnitza sfaraie in ulei trebuie intoarsa de vreo 3-4 ori sa capete crusta...apoi cand a capata crusta si culoare se pune vinul si se mai lasa pe foc pana scade si acesta.
Am servit cu piure de cartofi.
Merge cu orice fel de garnitura: cartofi natur, legume mexicane..su ce va mai pofteste inimioara.
Din pacate nu am poze cu acest fel...promit ca data viitoare voi poza si fripturica.
POFTA MARE!
1 noiembrie 2008
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu