1 martie 2009

Pizza

Pentru aluat am folosit :
- 500 g faina alba
- 250 ml apa calduta
- 1 cubulet de drojdie( cca 1/2 din cel mic din comert)
- sare
- 6-7 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Se cerne faina intr-un vas...se face o "groapa" in mijloc...drojdia se dizolva cu sare si api se amesteca cu apa calduta...totul se pune in mijlocul fainii...si se incepe framantatul...dupa ce s-au omogenizat toate se adauga uleiul si se continua framantatul..pana rezulta un aluat elastic...se lasa la dospit intr-un loc cald( pe calorifer de exemplu..asa fac eu)..vreo 2 ore....
Dupa ce a trecut timpul de asteptare...se ia aluatul si se intinde in tava unsa cu ulei cu ajutorul mainilor doar..fara sucitor...cu degetele se intinde pe toata suprafata tavii...eu am facut in tava mare de la cuptor...
Topping-ul contine:
- zeama de la o conserva de rosii
- ciuperci
- ardei rosu gras
- masline
- cascaval ras
- plante aromatice
Zeama de rosii o amestecam cu condimentele


...si o intindem pe toata suprafata aluatului...presaram..toate ingredintele...dupa imaginatia si dorinta fiecaruia...


la sfarsit presaram cascavalul ras...si lasam la cuptor cam 10-15 min..



POFTA MARE!

Niciun comentariu: