28 octombrie 2008

Prajitura rapida (cea mai rapida)

Pt aceasta prajitura "vitezomana" avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 100-200 g biscuiti simpli
- 3 mere potrivite..sau 2 mari..
- un praf de scortisoara
- 7 linguri zahar
- 1 praf de budinca de ciocolata Dr.Oetker(am incercat si cu alte arome, dar asa ne place cel mai tare)
- 600 ml lapte
- 1 esenta vanilie (eu pun fiole de la Dr.Oetker)

Pasul 1:
Biscuitii se rup bucati mai mici si se aseaza intr-un vas( de regula o caserola sau un vas rotund ca pentru tort; chiar o tava pt tort); se face sirop din 100 ml lapte 1 lingura zahar si esenta si se toarna peste biscuiti.
Pasul 2:
Merele se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare, apoi se calesc intr-un vas de teflon de preferinta (se cam prind altfel) cu 2 linguri zahar si un praf de scortisoara (cca o linguritza rasa, poate chiar mai putin).Dupa ce s-au facut aurii se iau de pe foc si fierbinti se pun peste biscuitii insiropati.Astfel biscuitii se insiropeaza si de la zeama lasata de mere.
Pasul 3:
Se "executa" budinca dupa instructiunile de pe ambalaj. Respectiv, se pun cca 400 ml lapte la fiert, separat in 100 ml lapte se pun cele 4 linguri de lapte ramase si praful de budinca, se amesteca bine pana se omogenizeaza; amestecul se pune peste laptele care e pe foc..si se amesteca pana capata consistenta. Budinca se aseaza strat peste mere.
Sfaturi utile:
- daca alegeti niste biscutiti mai fragezi nu ii insiropati foarte mult, fie puneti mai putin lapte la sirop fie lasati merele sa scada pana se fac ca un gem.
- cele 3 ingrediente principale: biscuitii , merele si budinca se aseaza in 3 straturi, nu se combina.
- dupa ce s-au finalizat straturile se lasa sa ajunga la temperatura camerei apoi se baga la frigider pt cca 2 ore.
- dupa ce s-a racit se taie si se serveste.
- nu necesita coacere.

POFTA MARE!!
:*

Niciun comentariu: